keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Paholaisen hillo -reseptiä-

Edellisellä kauppareissulla muistin vihdoin ja viimein ostaa kertakäyttöhanskoja tätä projektia varten. Nimittäin kasvihuoneesta piti kerätä Naga Morich -chilit talteen. Habaerot jätin vielä sinne, mutta niiden kanssa ei hanskoja tarvitsekaan. Lueskelin melkoisen sivumäärän erilaisia chilisivustoja netistä ja aika monessa paikassa tuli vastaan tämä paholaisenhillo-ohje ja sitähän täytyi kokeilla. Ja kun hillo oli keitetty, täytyi tientenkin alkaa askartelemaan etikettejä purkkeihin.. =)



Puolukkainen paholaisenhillo
 
1 punainen paprika
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-4 chiliä
300g puolukkasurvosta
1rkl viinietikkaa
1tl suolaa
1dl hillosokeria
 
Sekoita kaikki aineet (paitsi sokeri) kattilassa, keitä 10 minuuttia.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15 minuttia. Sekoita välillä.
 
Mulla ei sattunut olemaan paprikaa kotona, joten jätin sen pois ja lisäsin kattilaan muutaman ruokalusikallisen vettä. Samoin ei kotoa löytynyt myöskään valkosipulia, joten laitoin joukkoon muutaman teelusikallisen valkosipulijauhetta. Muutoin pysyttelin kyllä ohjeessa. Lopuksi annoin seoksen hieman jäähtyä ja hurautin sauvoasekoittimella hillon sileämmäksi, ettei kenellekkään satu lautaselle kovin isoa palaa tulista Nagaa.. =)
 



Hillo maistui jopa mun suuhun ihan hyvältä, vaikken yleensä pidä puolukasta.

Enää edessä se epämiellyttävin vaihe tässä projektissa, hienosti sotketun keittiön siivous...Joten.. =)

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti