torstai 3. lokakuuta 2013

Chiliappelsiinihillo

Kasvihuone tuotti aika paljon todella tulisia chilejä, enkä oikein keksinyt niille käyttöä. Muistin kuitenkin jostain joskus lukeneeni tällaisesta chiliappelsiinihillosta ja päätinpä kokeilla.



6 appelsiinia
1 pkt (330g) hillo- marmeladisokeria
3 tulista punaista chiliä.
 
 
Aluksi leikkasin puukolla appelsiinista kuoret pois.
Chilit leikkelin ihan pieneksi hipuksi.
Tämän jälkeen laitoin appelsiinit ja chilit vielä muutaman pyöräytyksen ajaksi tehosekoittimeen,
 ettei jää turhan isoja paloja hillon sekaan.
    Tämän jälkeen sose kattilaan sokerin kanssa,
 annoin kiehua hiljalleen ehkä noin kymmenen minuttia koko ajan sekoitellen.
Lopuksi kuorin kauhalla vaahdon pois.
Hillopurkit pesin, käytin uunissa reilussa sadassa asteessa ja purkitin hillon.



Malttamaton kameran (ja lusikan) kanssa liikkeellä. =)
Lautaskuvassa hillo ei vielä ole ihan kunnolla hyytynyt, mutta melko herkullisen makuista. Makeaa appelsiinista pienellä tulisella twistillä...
Tämähn voisi olla hyvää ihan vaikka vaniljajäätelön päällä.






Miltähän maistuisi sama hillo karviaismarjoista ja chilistä tehtynä?

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti