maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pari herkkupalaa

Hyviä ruokapaikkoja löytyy varmasti Ahvenanmaan saarelta useita, mutta tässä pari ehdotonta herkkupaikkaa. Mondon lehdessä taisi olla myös maininta näistä molemmista paikoista ja ei kyllä ollenkaan turhaan! Nams! =)

Ensimmäisenä mainittakoon Maarianhaminan huvipursisataman vieressä, merikorttelissa, sijaitseva Pub Niska. Lampaanlihapeltileipä bearnaicekastikkeella. Niiiiiin hyvää. Suosittelen!

Yhden erityismaininnan saavat kyllä erilaisten kahviloiden ja kioskien aamupalasämpylät. No saahan näitä toki suomestakin, mutta aika usein täällä kohtaa linttanan sämpylän, jonka sisällä on kuivahtanut salaatinlehti, yksi pala kinkkua ja yksi kurkkuviipale. Tällainen ja yksi kuppi kahvia kiitos. Maistuisi myös tänään kun täällä tuulisessa kylmässä kelissä suunittelee siivouspäivän pitämistä....

Yhtenä vierailemisen arvoisena paikkana on Stallhagenin olutpanimo. Paikka sijaitsee jonkin verran Maarianhaminan kaupungin ulkopuolella. Täältä saa, tietysti, olutta, mutta myös ruokaa. Päivän lounas rakentuu aina sen mukaan, mitä lähiruokaa on saatavilla.

Maarianhaminan keskustasta, ihan kävelykadun kupeesta löytyy Bakarstugan. Saatavana on erilaisia kakkuja, kotileivonnaisia, kahvia, salaatteja, piiraita jne. Paikka on melko suosittu, sillä ohi kävellessä sisällä näkyi aina jonoa.

Yhtenä päivänä oli ihan pakko sitten uskaltautua sisälle. Mansikkasuklaakakkua.

Herra J:n valintana Ålands pannkaka.

Näiden herkullisten kuvien myötä lähden suunnittelemaan siivousjuttuja. Loppuviikolle kun luvattiin taas vähän lämpimämpää ja aurinkoisempaa, niin silloin taitaa taas jäädä sisällä touhuamiset vähemmälle..

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti