perjantai 22. helmikuuta 2013

Hiihtoloma

Useampana vuonna peräkkäin olen saanut pitää hiihtoloman "oikeaan aikaan", eli koululaisten kanssa samalla viikolla.  Tänä vuonna kuitenkin päätettiin jo aikaisin syksyllä, että pidetään välivuosi ja vietetään hiihtolomaviikko vasta huhtikuussa. Nyt on siis mietinnässä lähtisikö viikoksi Leville vaiko lentokoneella etelän lämpöön.

Aikasempina vuosina ollaan oltu Levillä, ties kuinka monena vuonna. Tämä paikka on mun mielestä se ainoa oikea paikka lapissa. Ehkä tähän hieman saattaa vaikuttaa se, että isä on sieltä kotoisin. Joten sehän on melkein kuin varakoti mulleki. =)

Levin lomailuun kuuluu yleensä paljon laskettelua ja hiihtoa, porukkana erittäin sekalainen seurankunta. =)

Viime vuosina ollaa innostuttu myös moottorikelkkailemaan, yleensä ollaan lähdetty porukalla päivän reisssuun johnkin päin. Reitit on hyvin merkitty ja menoa tietenkin helpottaa se, että paikat on erittäin tuttuja lähiseutuineen.
Lasketteluliput on yleensä ostettu koko viikoksi. Vaikka hintaa tuleekin, niin eipä tarvitse sitten värkätä lippujen kanssa. Rinteeseen voi mennä milloin vain ja mistä päin tunturia tahansa.
Ja vaikka joskus tuntuu, että aina on kova pakkanen ja huono ilma, on joka lomaviikolle osunut kuitenkin paljon aurinkoisia päiviä.
Osa porukasta liikkuu aina lumilaudoilla.  Itse oon muutaman kerran lautailua kokeillut, mutta eipä ole mun juttu. Oikeastaan tähän johtopäätökseen tulin, kun onnistuin rikkomaan molemmat ranteet nuorempana..

Parina edellisenä vuonna suksetkin on jääneet vähemmälle käytölle. Nimittäin herra J on aika paljon käyttänyt SMX kelkkaa ja itse olen laskenut muutaman vuoden Snowscootilla. Levillä kelkoilla on helppo laskea, koska siellä on joka puolella ankkurihissit. Monessa laskettelukeskuksessa näillä ei edes saa laskea.


Edempänä SMX ja taaempana Snowscoot. Näillä voi periaatteessa laskea ihan samalla lailla kuin suksillakin, tietenkin vaatii aika paljon harjoittelua, ennenkuin uskaltaa mustiin tai edes kunnon punaisiin rinteisiin. SMX kelkka ehkä helpompi oppia, kolmen suksen vuoksi. Snowscootti vaatii enemmän tasapainoa.
   Pitkään ollaan näitä netin markkinoilta katseltu, mutta eipä juuri käytettynä näitä myynnissä näy, ovat ehkä sen verran harvinaisempia. Uutena hintaa tulee noin 500 eurosta ylöspäin, riippuen vähän minkälaiseen "tyytyy".Ah, näitä kuvia kun tässä olen katsellut tänään, olen ehdottomasti sitä mieltä, että tuonne lähdetään huhtikuussa.. Mutta aika edullisia äkkilähtöjä lämpöönkiin olisi... Voi valinnan vaikeus! =)

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti