tiistai 16. joulukuuta 2014

Kahvipöydän suosikit

Viikonlopun ristiäisjuhlahumun suurimmiksi suosikeiksi kahvipöydässä nousi ehdottomasti suuri lohivoileipäkakku ja prinsessakakku. Voileipäkakun teki meidän suvun luottokakuntekijät, jotka ovat kykynsä aiemmin jo todistaneet. Turha yrittää itse, kun ei siitä voi mitenkään tulla tuon parempaa! Nams.

Prinsessakakun ohjeen löysin Valion nettisivuilta. Kakusta tuli melko onnistunut, ottaen huomioon että räpelsin ensimmäistä kertaa marsipaanin ja sokerimassan kanssa. Hieman joutui kakkua käännellä "oikeaan suuntaan" tarjoilupöydässä, ettei ihan kaikki sivuosumat olleet näkyvissä... =) Kakku ei ollut liian makeaa, vaan aika sopivaa. Tähän ehkä eniten vaikutti se, että vadelmahillon sekaan sulatin pakkasesta oman maan vadelmia ison kipollisen.

Ensimmäistä kertaa sokerimassaa testaillessa, piti kukkiakin kokeilla erilaisia, mutta kakun päälle kelpuutin vain nuo päivänkakkarakukkaset. Mutta oikeastaanhan tuossa näpertelyssä on rajana vain oma mielikuvitus (sekä sorminäppäryys ja hermot). Ehdottomasti kokeilen uudelleen!



Vaaleisiin ja ruskeisiin pipareihin tein valkosuklaasta ja kermasta täytteen. Lisänä kahvipöydässä vaahtokarkkeja, jotka dippailin sulatettuun suklaaseen ja strösseleihin sekä jauhelihahyrriä. Niin ja se voileipäkakku. Tilasin ison ja isohan siitä tuli. Eipä loppunut kesken ja jokainen sai syödä niin paljon kuin mieli teki!




Ja juuri kun näistä juhlista toivutaan, aletaan suunnittelemaan jo seuraavaa kattausta. Nimittäin Joulupöytää!

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti