keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kotipäivä, työyö

Tänään on kotipäivä, yötyötä edessä. Keittiön siivosta, ruoanlaittoa, piiitkät mukavat torkut ruoan jälkeen, kahvia, eväiden tekoa, oleilua. Niistä on mun päivä tehty. Ruokana rantakalaa. Mummulta saatu ruokavinkki pikkukaloja varten. =)
 

Elikkäs, ensin laitetaan kasariin (onnistuu myös kattilassa) voita muutama reilu nokare (itse tein margariinista kun ei voita yleensä jääkaapista löydy, hyvää niinkin). Mukaan muutaman sipulin verran sipulirenkaita, ja vettä reilu loraus. Seuraavaksi perkatut kalat joukkoon. Suolaa vähän päälle.  Kymmenisen minuuttia niin kalat on valmiita. Tosi hyvää esimerkiksi keitettyjen  perunoiden kanssa. Kalan keitinliemi ja sipulit käyvät hyvin kastikkeena perunalle.


 


~Sanna~

Espanja part. 100000

Hih! Näitä kuvia vaan riittää!


Hotellin parvekkeelta hieman ennen auringonlaskua








 Auringonnousu


 Paikallista herkkua, niille jotka oluesta tykkää.. =)


 
 


 Teleférico-köysirata vei vuorille, josta kirkkaalla säällä on upeat maisemat koko aurinkorannikolle vajaan kilometrin korkuiselta. Myös Afrikka näkyy kirkkaalla säällä.
    Ei ihan heikkohermoisille, köysirata kulkee ajoittain melkoisissa korkeuksissa.. =)
 


Seuraava loma olisi vasta viiden kuukauden kuluttua, huhtikuussa. Eli paljon arkista aherrusta edessä ennen sitä.. Saapas nähdä vietetäänkö loma kotosalla, vai jossakin lämpimämmässä paikassa..Palo olisi kova lähteä... =))

~Sanna~

Those were the days

..Vai miten se meni, onneks Nuo päivät on ohi...Mukavaa silloin, ei niin mukavaa jälkeenpäin. Jos nyt täytyisi alkaa samaan hommaan, luultavasti en ryhtyisi. Koti näyttääkin niin mukavalta kun on hetken katsellut vanhoja kuvia.. =)

Alakerran vessaprojekti pahimmillaan... =)

Yläkerran porrastasanteesta tuli jossain vaiheessa romujensäilytystila..

Yläkerran toinen makkari jo melko hyvällä mallilla! ..Jopa tapettia jo seinässä..

Sauna ja kylppäri purettiin ihan atomeiksi. Jopa väliseinä kaadettiin, ovenpaikka vaihtui, samoin suihkun paikka. Mitenköhän sitä osasikaan olla ilman suihkua..joka ilta miettiä pesupaikkaa sukulaisten ja kavereiden luota..

~Sanna~

tiistai 30. lokakuuta 2012

Espanja nro 3.

Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka on Benalmadenan lintupuisto, Parque Paloma. Vietimme päivää puistossa sunnutaina, kierrellellen ja kaarrellen edestakaisin. Puistossa viihtyivät myös paikalliset. Paljon perheitä piknikillä, pelailemassa jalkapalloa ja vain nautiskelemassa olosta.
   Puistossa juoksenteli vapaana paljon kanoja, kukkoja sekä muita pieniä lintuja. Myös kaneja pomppi auleella. Alueen portilla myytiin leipä tms. -pusseja, joista ihmiset, lähinnä lapset, ruokkivat lintuja ympäri puistoa.



Nämä linnut olivat onneksi häkissä! =)
 



 
 
 
 Lintupuiston yhteen "nurkkaan" oli rakennettu kaktuspuisto. Samanlaisia kaktuksia kasvaa maassa, kuin meillä sisällä ruukussa. Pikkuriikkisenä erona vaan, puistossa kaktukset oli parhaillaan viiden metrin korkuisia....





 



 
 
Aamun pilvien jälkeen ilma kirkaistui, yllättäen tulikin kiire rannalle ja auringonottoon!
 
~Sanna~

LuntaLuntaLunta!

Taas on ilmat kohdillaan! Ihan tulee mieleen maaliskuiset hankikelit. Aurinko paistaa ja pikkupakkanen, harmi vain kun paluu töihin lomailun jälkeen häiritsee ulkoilua valoisaan aikaan.. =)
 







~Sanna~

maanantai 29. lokakuuta 2012

Espanja Part 2.

Benalmadenan satama on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Muistan jostain lukeneeni, että olisi jonkun arvostelijan mukaan valittu maailman neljänneksi hienoimmaksi satamaksi (?).  Tiedä sitä sitten, mutta hienohan tuo paikka on. Lähes koko sataman ympäri kiertää katu, jonka varrella on paljon kauppoja ja ravintoloita. Päiväsaikaan kaunista, mutta  suosittelen käymään myös pimeän tultua.
 










~Sanna~

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Jälkkäri

Pala suklaakakkua, mansikoita ja jätskiä. Kaikki löyty pakkasesta. =) Päälle vähän vaniljakastiketta, Nam. Nopeaa ja helppoa!
 
 



~Sanna~

Muratti

Ennen lomareissua (silloin kun oli vielä syksy, eikä puolta metriä lunta), otin talteen terassilta ison muratin, jaoin sen kahtia ja toin sisälle. Toinen olkkarissa ja toinen kylppärissä/kodinhoitohuoneessa. Olin ihan varma, että reissusta tultaessa molemmissa ruukuissa olis pelkät ruskeat oksat jäljellä ja lattialla kasa ruttuisia lehtiä, vaan ei! Ihme juttu...
 





~Sanna~

lauantai 27. lokakuuta 2012

Espanja, part 1.

Lomapaikkana tällä kertaa oli Benalmadena. Lento Helsingistä Malagaan kestää melko lailla neljä tuntia, vähän tuulista riippuen. Benalmadenaan Malagasta ajaa motaria pitkin 20 minuutissa. Eli ei paha matka-aika. Benalmadena sijaitsee Malagan länsipuolella, Torremolinoksen ja Fuengirola välissä. Malagan lentokentältä pääsee myös hyvin liikkumaan paikallisbusseilla ja -junalla. Benalissa asukkaita on n. 55 000. Kaupunki sijaitsee ohuella rantakaistaleella meren ja vuorten välissä, niinkuin oikeastaan koko Espanjana eteläinen aurinkorannikko.
  Tähän aikaan vuodesta pahin turistirysä taisi olla jo ohi, melko lailla rauhassa sai kaupungissa oleilla, samoin hotellilla. Lämpöä kuitenkin riitti, kuumia hellepäiviä, vain yksi sadepäivä sattui viikon lomalle, ja silloin lähdettiin paikallisjunalla (menopaluu yht. n.20km Plaza Mayoriin maksoi 3Eur) Malagaan päin ulkoilmaostoskeskukseen shoppailemaan. Ohutta pilviverhoa lähes päivittäin jossakin vaiheessa, mutta rusketuksen sai vielä oikein hyvin hankittua! =)
 
 
 
Korkeuseroa kaupungissa on valtavasti lähdettäeeä rannalta Benalin sisäosia kohden, vaikka kuvassa melko tasaiselta näyttääkin. (kuva otettu yli 700m korkeudelta).
 
 
Hotellina Sunset Beach Club hotel Benalmadena. Iso hotelli, ihan rannalla. Siistit yhteiset tilat, monta ravintolaa ja baaria, sekä loistava allasalue kolmella erillisellä altaalla, joista yksi pikkulasten allas.
Matkaa Benalin satamaan n.3km (taksilla 7 Eur), jossa parhaat ravintolat, bilepaikat ja yleensäkin kaupungin ilta/yöelämän keskus.
 
 
Hotellihuoneissa oli erillinen pieni keittiö/ keittokomero, makuuhuone, vaatekomero, suihku/wc, sekä tilava olohuone vuodesohvalla ja ruokapöydällä varustettuna. Huoneet oli siistejä, ilmastointi kuului vuokraan, tallelokeron avaimen sai panttia vastaan respasta.






 Maisemat huoneen parvekkeelta oli oikein mukavat =)




~Sanna~

perjantai 26. lokakuuta 2012

Hiljaista....

Viikon hiljaiselon jälkeen jälleen täällä. Tai no, blogin suhteen hiljaiseloa, muuten ei. Syynä tähän on Espanja. Lämpöä, aurinkoa, uimista, shoppailua ja pelkkää olemista. Onko parempaa!!
Kuvia tuli räpsittyä satoja, siispä postauksia tulossa. =))
    Tänä aamuna shokkihoitoa Espanjan jälkeen löytyi pihalta, kaksikymmentä senttiä lunta! Hrrrr!!! Autossa alla vielä kesärenkaat, joten suuntasimme vanhempieni luokse vaihtamaan renkaita. Renkaanvaihdon hoiti herra J. Sillä välin ulkoilutin kameraa..













Nyt viltin alle, sohvan nurkaan, takan ääreen lämmittelemään!

~Sanna~